www.speeldier.nl
Unieke en handgemaakte Speeldieren voor jong en oud!

 Welkom!  Mijn naam is Hanne Devries en ik ben in 1986 afgestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar; momenteel  in Utrecht.

Naast mijn eigen vrije werk maak ik  'Speeldieren'.

In elke werkplaats of atelier is er altijd veel rest- en sloopmateriaal te vinden, zoals hout, restjes stof, steengoed, kraaltjes, steentjes, etc. Vaak kijk ik in containers, vind het langs de weg of krijg het cadeau.  Het rest- en sloopmateriaal is belangrijk want het geeft veel toevalligheden en inspiratie. Ik vond en vínd nog steeds het leuk om iets achter mij aan te slepen, om erop te klimmen of er iets in te doen, ermee te rijden.

De producten zijn uniek; er zijn er geen tweede van en zullen er ook niet komen. Ze zijn en hebben een eigen persoonlijkheid. Geen is gelijk. Ze zijn niet perfect en handgemaakt met ambachtelijk gereedschap. Een gewone handzaag, een beiteltje, een hamer, lijm; beperkte middelen. En gecombineerd met materiaal uit de massaproductie, zoals de wieltjes. Want ze moeten wel kunnen rijden.

Ze krijgen vijf of meer dikke lagen botenlak, zodat wanneer een speeldier stoot of valt, er geen splinters ontstaan.

Voor kinderen én voor volwassenen; om mee te spelen of om te hebben; om naar te kijken.

 Boven in het Menu bij 'Foto's en gegevens van de Speeldieren' vind u meer foto's en informatie per Speeldier.